Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
100 g wody
-
60 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
-
120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
Sos beszamelowy
-
15 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
200 g mleka
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g serka kremowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.3 g
Kalorie
1211.5 kJ /
289.5 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 godz.
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min