Sos boloński z cielęciną
TM5 TM6

Sos boloński z cielęciną

Składniki

  • 130 g cielęciny, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 4 pomidory śliwkowe (ok. 400 g), obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta tymianku, suszonego
  • 1 szczypta cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
385.2 kJ / 92.2 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie