
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cielęciny, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
4
pomidory śliwkowe (ok. 400 g), obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 385.2 kJ / 92.2 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45 min
Lekki sos pomidorowy (dla dzieci)
20 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min