Wersje kompatybilne
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 250 g wody
- 150 g filetów z morszczuka (ok. 2 szt.), bez ości, pokrojonych na kawałki
- 300 g różyczek brokułu, podzielonych na kawałki
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 łyżka mąki ryżowej, prażonej
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 566.3 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10min
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min