Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 200 g różyczek kalafiora, pokrojonych na kawałki
- 160 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 450 g wody
-
120
g fileta z morszczuka, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 120 g fileta z morszczuka, mrożonego, uprzednio rozmrożonego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki - 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 556 kJ / 133 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée z warzyw i mięsa
50min