Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 180 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 500 g wody
- ¼ łyżeczki masła
-
300
g młodego, zielonego groszku, w strączkach, pokrojonego na kawałki
lub 300 g zielonego groszku, mrożonego - 200 g soku jabłkowego
- 50 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée z marchewki i ziemniaków (dla dzieci)
35min
Purée z gruszki i banana
10min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Ragoût z wołowiną
45min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 Std. 35 Min
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25min
Purée z warzyw i mięsa
50min
Purée z warzyw i ryby
45min