![Epinards à la crème Epinards à la crème](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47A1C677-14A0-4B69-9852-2A99DF8C2601/Derivates/a3031eb6-ff07-465e-80d2-60fb2193571c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 1000 g d'épinards frais
- 80 g de crème liquide entière
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 331.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de blettes
1 Std.
Chou vapeur (300 g)
15 min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 min
Chou-fleur vapeur
20 min
Navets vapeur (200-600 g)
30 min
Brocoli vapeur (250 g)
15 min