Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 1000 g d'épinards frais
- 80 g de crème liquide entière
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 331.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1h 30min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20min
Navets vapeur (200-600 g)
30min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Chou-fleur vapeur
20min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min
Chou vapeur (300 g)
15min
Gratin de blettes
1h
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min