Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 40 g d'échalotes
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto
- 150 g de blanc de poireau, finement émincé
- 1 cube de bouillon
- 750 g d'eau
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- 120 g de saumon fumé, taillé en fines lanières
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704.5 kJ / 406 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux poireaux et saumon mi-cuit
2h
Risotto au potimarron
1 Std.
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Pâtes sauce courgette et gambas au citron
30 Min
Risotto de poulet aux champignons
30 Min
Conchiglioni au saumon fumé, petits pois, crème et citron
50 min
Risotto crevette-épinard
40 Min
Curry de crevettes aux poireaux et carottes
40 Min
Risotto au saumon
45 Min
Parmentier de patate douce au saumon et poireau
55min
Risotto au potimarron et aux saint-jacques
1 Std. 30 Min