Parmigiana d'aubergine

Parmigiana d'aubergine

4.6 1.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 1000 g d'aubergines taillées en lamelles dans la longueur (1,5 cm)
  • 150 g de parmesan coupé en morceaux
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 700 g de tomates coupées en huit
  • 1 branche de thym frais effeuillée
  • 4 branches de basilic frais effeuillées
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 777 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...