![Soupe de tomate aux vermicelles Soupe de tomate aux vermicelles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5421E26C-7581-486D-B375-E2E9DF48B7A0/Derivates/fa58f8f6-dc4c-498a-a525-fb995bcfaabd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates entières pelées au jus
- 1 branche de thym frais
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 50 g de pâtes sèches, type vermicelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 557.5 kJ / 133 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Soupe de tomate au basilic
30min
Soupe à la tomate, tuiles de fromage
1h
Potage au poireau
30min
Soupe de tomates et courgettes
55 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35 min
Velouté d'endive
35 min
Velouté de tomates à la crème
35 min
Crème de carotte
30min
Velouté poireau-pomme de terre WW (ex- Weight Watchers®)
25 min
Bouillon aux pâtes alphabet
25 min
Velouté de tomate
30min