Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di cereali misti (cottura 10 minuti)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 220 g di taccole fresche
- 200 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 min
Insalatona di orzo
40 Min
Minestra finocchi, orzo e farro
1 Std.
Minestra di orzo e piselli secchi
1 Std.
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5 min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20min
Insalata di cereali con ratatouille di verdure e Feta marinata al lime e zenzero
1 Std.
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 Min
Insalata di miglio e tonno
55 Min