Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 200 g di cavolo nero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 65 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 480 g di fagioli cannellini in scatola, scolati e sciacquati
- 150 g di peperoni rossi arrostiti in scatola, a listarelle (1 cm)
- 4 filetti di branzino (circa 90 g cad.)
- 50 g di peperoni rossi arrostiti in scatola a listarelle (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1960 kJ / 471 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Gallinella al pepe rosa in crema di broccoli
40 Min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40 Min
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50min
Baccalà e mazzancolle su crema di spinaci
35min
Scorfano al cartoccio con patate viola
35min
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1h
Salmone all'arancia con agretti
40 Min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1h
Salmone con crema di barbabietola e cumino
30min