
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła pokrojonego na kawałki
- 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- 40 g wody
-
100
g sera ementaler pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera gouda pokrojonego na kawałki - 200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g kiełbasy np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 163.6 kcal / 684.9 kJ
- Białko
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Sód
- 211.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min