
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła, pokrojonego na kawałki
- 130 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- 40 g wody
-
100
g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
lub 100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki - 200 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g kiełbasy, np. podwawelskiej, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 684.9 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 211.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2h 30min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 Std. 15 Min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 Std. 20 Min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Koszyczki z prosciutto
40 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min