Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cassonade
- 10 - 15 feuilles de basilic frais
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
-
200
g de biscuits au beurre, type Petit Beurre
lub 200 g de biscuits, type Thé de Lu - 200 g de ricotta
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 35 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 6 - 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Tourte de canard aux fruits épicés
1j 30 menit
Strüdel d'automne
1 Std. 15 Min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40 min
Pêches pochées, framboises, amandes
45 Min
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4 Std.
Minitartes fines nectarine-pistache
1j 25 menit
Dacquoise aux framboises
2j
Gratin d'abricots façon frangipane
55 Min
Clafoutis aux épinards, saumon et feta
55 Min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Cheesecake tomate-chèvre
4j 30 menit
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2j 10 menit