Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de champignons déshydratés mélangés
- 500 g d'eau tiède
- 70 g de cantal vieux, en cubes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de lard fumé, en tranches fines, coupées en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de pâtes sèches, type crozets
- 300 g de vin blanc sec
- sel
- poivre moulu
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2423.9 kJ / 579.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 384.3 mg
Alternatywne przepisy
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Risotto au vin rouge
45min
Gratin de crozets au jambon
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Blisotto aux moules et poivrons grillés
25 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Polenta au gorgonzola
25 min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Aligot
40min