Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 50 g d'échalote, coupée en 2
- 20 g de beurre
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc sec
- 450 g de pulpe de tomate
- 600 g de filet de dinde, sans peau, en cubes
- ½ c. à café de paprika
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g d'abricots secs dénoyautés
- 1 branche de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Poulet à l'ananas, pois gourmands et riz
45 min
Sot-l'y-laisse aux quatre-épices
1h
Filet mignon aux nectarines
40 min
Sauté de filet mignon aux petits oignons vinaigrés, sirop d'érable et raisin secs
45 min
Poulet aux pêches jaunes
30 min
Canard aux amandes
40 min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min
Filet mignon au cidre
35min
Filet mignon aux pruneaux
1h
Sauté de porc à l'hawaïenne
45 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25min
Sauté de porc au curry
1h