![Quatre-quarts au citron très doux Quatre-quarts au citron très doux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75631BA2-DA3C-44B4-884B-7752A4EAC328/Derivates/c4b7b0d1-5b6b-4e67-bd9a-e63717b79e50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 citrons jaunes non traités
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre pommade, et un peu pour le moule (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 180 g de farine de blé, tamisée
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1625.9 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Cake aux pêches caramélisées
1 godz. 25 min
Gâteau aux pêches
55min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min
Gâteau magique au citron
3 Std. 15 Min
Cake au citron vert
1h
Gâteau à l'orange
1h
Cake aux pommes
1h
Gâteau tout citron
55min