Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 citrons jaunes non traités
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre pommade, et un peu pour le moule (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 180 g de farine de blé, tamisée
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1625.9 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Cake à la vanille
1h
Gâteau aux pommes
40 min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1h 10min
Madeleines au citron vert
45 min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Cake fondant au chocolat
35min
Gâteau super pomme
55min
Moelleux aux pommes
1h
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Cake aux pommes
1h