Wersje kompatybilne
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese allo zenzero
- 300 g di olio di semi di girasole
- 20 g di zenzero a fettine
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
Citronette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
Cottura dei gamberoni
- 300 g di acqua
- 180 g di code di mazzancolle
Terminare la preparazione
- 80 g di songino
- 200 g di polpa di granchio granciporro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 7217.5 kJ / 1725 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 172.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Astice in bella vista
1 Std. 15 Min
Blinis con salmone
1h
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cannocchie al Varoma
55min
Crema spalmabile al salmone
10min
Cuori in amor di rapa
2h
Gamberi in agrodolce sottovuoto
1 Std. 15 Min
Scampetti con maionese alla senape
30 min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Lasagne pesce e verdure
1 Std. 50 Min
Catalana di pesce e verdure
1h 30min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min