Menu petit prix - Tagliatelles maison, sauce crémeuse au citron et au pavot

Menu petit prix - Tagliatelles maison, sauce crémeuse au citron et au pavot

4.4 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de semoule de blé dur fine
  • 195 g de farine et un peu pour fariner
  • 3 œufs
  • 30 g d'eau tiède
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 ½ citron jaune non traité le zeste de 1,5 citron et le jus d'1/2 citron
  • 2 c. à soupe bombées de graines de pavot
  • sel
  • poivre moulu
  • l'eau froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 3026 kJ / 722 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...