Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cacahuètes grillées non salées
- 60 g d'huile neutre
- 3 gousses d'ail
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de gingembre frais
- 1 branche de céleri branche
- 30 g de concentré de tomate
- 400 g d'eau
- 2 dorades royales, vidées et nettoyées levées en 4 filets (400 g env.)
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- farine, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3019 kJ / 726 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Thieboudienne de poisson
50 min
Riz frit au curry et aux crevettes
50 min
Chicken korma
50 min
Ragout de poisson angolais (Calulu)
50 min
Ragout de poisson à la farine de manioc (Muzongué avec musseque)
3h 45min
Ragoût angolais de poulet aux cacahuètes et gruau de maïs
1h 5min
Soto ayam
55min
Poulet yassa
12h
Amok (Papillote de poisson)
1 Std. 30 Min
Couscous marocain
50 min
Bouillon asiatique au poisson
35 Min