Pizza Diavola

4.8 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
3 portions

Składniki

La pâte
  • 220 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre en poudre
    1 c. à café de poudre de malt
  • 20 g de levure boulangère fraîche
    2 c. à café de levure boulangère sèche
  • 400 g de farine Manitoba et un peu pour le plan de travail
    400 g de farine de blé
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel
  • d'huile d'olive extra vierge pour huiler
La garniture
  • 200 g de mozzarella coupée en morceaux (2-3 cm)
  • 150 g de salami piquant italien, type 'Nduja (voir "Information(s)")
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 270 g de tomates cerise
  • 1 c. à café de sel
  • farine Manitoba pour le plan de travail
  • 3 filets d'huile d'olive extra vierge

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2861.9 mg
Białko 42.6 g
Kalorie 4497.8 kJ / 1075 kcal
Tłuszcz 50.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 111.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...