Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine à pain, type Manitoba, et un peu pour fariner
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
La garniture
- 200 g de mozzarella, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de salami piquant italien, type 'Nduja (voir "Information(s)")
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 250 g de tomates datte
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30min
Pizza Margherita
2h 10min
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza quatre fromages
1h 45min
Pizza à la marinara
1h 35min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2h 10min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Pizza quatre saisons
1h 35min
Pizza jambon-champignons
1h 35min
Pizza romaine
1 Std. 40 Min
Pizza XXL
3 Std.