Topinambur-Puffer mit Ricottakren

Topinambur-Puffer mit Ricottakren

4.3 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Ricotta
    250 g
  • Joghurt (1% Fett)
    100 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ - 1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Kren, aus dem Glas
    3 TL
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Kartoffelstärke
    40 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • Topinambur geschält, in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Ei
    1
  • Muskat, gemahlen
    1 Msp.
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Butterschmalz zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 390 kcal / 1631 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...