Saibling auf Rote-Rüben-Hirsotto

Saibling auf Rote-Rüben-Hirsotto

4.7 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Ziegenkäse, hart in Stücken
    60 g
    60 g Parmesan, in Stücken
  • Kren, frisch in Stücken, je nach Schärfe
    15 - 30 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Salz etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Rote Rüben, roh geschält, in Stücken
    300 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Hirse
    150 g
  • Saiblingsfilets (siehe Variation)
    500 g
  • Wasser
    500 g
  • Rotwein
    100 g
  • Essig
    1 EL
  • Honig
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Pfeffer, frisch gemahlen zum Würzen
  • Zitronensaft
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 538 kcal / 2252 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 930 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...