Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Rote Rüben, roh, geschält, große Rüben halbiert
- 2 EL frische Minze, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 180 g Schafmilch-Joghurt
- 50 g Feta, in Stücken und etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Minze, getrocknet, gehackt
- ½ TL Salz
- ½ TL Ahornsirup
- ½ TL Ras el Hanout
- 1 EL Tahina
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 596 kJ / 143 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 Min
Schneller Gemüsesuppentopf
40min
Krautsuppe
55 min
Zucchinipuffer mit Avocadocreme und Joghurtdip
50min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola
40min
Kräutertopfen
15 Min
Ribiselgelee
55 min
Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce
1 Std. 30 Min
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50min
Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette
40min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 Min