Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g Karotten, inkl. Karottengrün
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 2 Scheiben frische Ingwerwurzel, geschält (3 mm)
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 70 g Sonnenblumenkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Steirischer Käferbohnen-Humus
15min
Kapern-Ei Aufstrich
25min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Rote-Rüben-Senf
50min
Erdäpfel-Sellerie-Gratin mit Paprikasauce
1h 30min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45min
Gewürzcracker
50min
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25min
Rote Rüben Salat mit Schafs-Joghurt
1h
Kürbishummus
1h
Rote-Rüben-Dip
15min