Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois

Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois

4.5 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • wody
    260 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • mąki pszennej
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
Wierzch
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
    40 - 50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych
    80 - 100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    10
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 208.1 kcal / 870.6 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...