Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
TM6 TM5

Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois

4.5 (85 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 260 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli

Wierzch

  • 40 - 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 80 - 100 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych
  • 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
870.6 kJ / 208.1 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
33.7 g
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy