
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
wody260 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 łyżeczka
Wierzch
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy40 - 50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych80 - 100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół10
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
208.1 kcal /
870.6 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
1.7 g