Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto kruche
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 220 g mąki pszennej
- 50 g wody
- 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 szczypta soli
Wypełnienie i dekoracja
- 120 g cukru
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 szczypty goździków, mielonych
- 500 g wody
- 700 g dyni Hokkaido, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
150
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - 4 jajka
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1308 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 Std. 25 Min
Tort dyniowy
2h 40 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Dyniowe mac'n'cheese
50 Min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9h
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 Std. 10 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min