
Urządzenia i Akcesoria
Tarta dyniowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Ciasto kruche
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
mąki pszennej220 g
-
wody50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
soli1 szczypta
Wypełnienie i dekoracja
-
cukru120 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
goździków, mielonych2 szczypty
-
wody500 g
-
dyni Hokkaido pokrojonej na 1,5 cm kawałki700 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
jajka4
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312 kcal /
1308 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska