Wersje kompatybilne
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolleta recta (en rodajas diagonales de 2 mm)
- 8 tallos de cebollino picados
- 1 cucharada de pasta de soja fermentada coreana (doenjang)
- 1 - 4 cucharaditas de pasta de chile coreana (gochujang), al gusto de picante
- ½ cucharadita de azúcar
- 2 - 3 cucharadas de aceite de sésamo tostado
- 200 g de agua
- 400 g de pak choi en trozos de 4 cm
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 min
Lassi salado - India
5 Min
Zatar - Oriente Próximo
5 Min
Vindaloo de cordero - India
1h 40 min
Curry verde tailandés de pollo (Kaeng khiao waan) - Tailandia
45 min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5 Min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20 min