Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 18 œufs de caille
- 100 g de lardons
- 200 g de vin rouge
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g de beurre doux
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 15 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
L’œuf cuisson parfaite et ses asperges de Provence - Sebastien Richard
1 Std. 15 Min
Œuf poché sauce meurette
1h
Œuf cocotte à l'oseille
40 min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Sauce orange-citron
30 min
Œuf mi-mollet aux épinards
1 Std. 50 Min
Salade d'œufs pochés
40 min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30min
Œufs mollets à la dijonnaise
25min
Oeuf mollet en feuilleté
1h 5min
Sauce gribiche
15min