![Œufs de caille en meurette Œufs de caille en meurette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03B0DF8F-6B6F-419C-B97B-D029047FB90C/Derivates/C442EA1F-887F-4F63-9A90-0F0099F856C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 18 œufs de caille
- 100 g de lardons
- 200 g de vin rouge
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g de beurre doux
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 15 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce chasseur
35 min
Œuf poché sauce meurette
1 Std.
Sauce gribiche
15 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Pois gourmands farcis au crabe
45 Min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2 Std. 30 Min
Terrine en fraîcheur de crudités
4h 10 min
Crème fouettée au chèvre (salée)
5min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Beurre d'anchois
1 godz. 10 min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Menu prêt à l'avance - Poulet au vin jaune et morilles, avec sa purée à la moutarde
1 Std. 45 Min