Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 15 g de fécule de maïs
- 100 g de vin blanc
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de pain rassis
- 4 tranches de cheddar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1367 kJ / 325.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe d'alpage
40min
Velouté de mâche au Curé Nantais
35 Min
Soupe de laitue
35 Min
Velouté de piquillos et de tomates au cumin
1h 15 min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Crème de chou-fleur
30min
Potage Saint-Germain
45min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35 Min
Potage de carottes aux fanes
40min
Potage au poireau
30min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min