![Soupe de poireau à l'irlandaise Soupe de poireau à l'irlandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62415CC1-A948-40EF-A3C9-74BAA56CFC27/Derivates/5eeb27c0-98ad-48ba-a717-7988ecb484e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 15 g de fécule de maïs
- 100 g de vin blanc
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de pain rassis
- 4 tranches de cheddar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1367 kJ / 325.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potage au poireau
30min
Soupe au chou
45min
Crème de chou-fleur
40 Min
Soupe au lait
20 min
Soupe des hortillons
1 Std. 15 Min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille
1h 45 min
Velouté d'endive
35min
Potage Saint-Germain
45min
Soupe au lait ribot
40 Min
Crème de chou-fleur
30min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min