Soupe de poireau à l'irlandaise

Soupe de poireau à l'irlandaise

4.3 88 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 700 g de poireaux coupés en tronçons
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 15 g de fécule de maïs
  • 100 g de vin blanc
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 tranches de pain rassis
  • 4 tranches de cheddar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.8 g
Kalorie 1367 kJ / 325.2 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 33.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...