Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 15 - 20 feuilles de basilic frais
- 1 gousse d'ail
- 30 g de pignons de pin
- 1 zeste de citron jaune non traité
- ½ c. à café de fleur de sel
- 30 g d'huile d'olive
- 1500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 80 g d'oignon rouge, coupé en deux
- 300 g d'asperges vertes, coupées en tronçons (réserver les têtes)
- 200 g de fèves surgelées
- 250 g de petits pois frais, ou surgelés
- 250 g de courgettes, coupées en cubes (2 cm)
- 150 g de petites pâtes sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 939 kJ / 225 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 Min
Soupe de haricots blancs
20 Min
Soupe au pistou
1 Std. 25 Min
Soupe corse
13 Std. 15 Min
Soupe au pistou
40 Min
Soupe de lentilles vertes
35 Min
Potage Saint-Germain
45 Min
Minestrone de légumes aux petites pâtes
55min
Soupe rustique
12h
Velouté de pois cassés, crème au citron confit
1 Std. 10 Min
Soupe printanière courgettes, haricots, pesto
13 godz. 35 min
Soupe danoise aux pois cassés
1 Std.