Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots blancs secs, type tarbais (voir "Conseil(s)")
- 50 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème liquide entière
- 100 g de chorizo piquant
- 4 brins de persil plat frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 Min
Tourin à l'ail
25 Min
Potage Saint-Germain
45 Min
Crème de lentilles au lard
3 godz. 10 min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Velouté de mâche au Curé Nantais
35 Min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30 Min
Velouté de châtaigne
35 Min
Soupe à l'ail
40 Min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 Min