![Velouté de haricots tarbais au chorizo Velouté de haricots tarbais au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/450DCF55-9E28-4CA5-BCA1-B48719451968/Derivates/4162d72f-cc67-4aee-ba47-ad319efacb5b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots blancs secs, type tarbais (voir "Conseil(s)")
- 50 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème liquide entière
- 100 g de chorizo piquant
- 4 brins de persil plat frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Soupe au chou
45min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35min
Tourin à l'ail
25 dk
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10min
Soupe à l'oignon
50min
Soupe à l'ail
40min
Crème d'endive au colombo
30 dk
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Crème de pois chiches au lard
30 dk
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5 min
Potage Saint-Germain
45min