Velouté de pleurote au jambon cru

Velouté de pleurote au jambon cru

3.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 20 g de beurre
  • 500 g de pleurotes
  • 5 brins de persil frais ciselés
  • 20 g de fécule de maïs
  • 100 g d'eau
  • 150 g de vin blanc sec
  • 3 tranches fines de jambon cru, coupées en deux
  • 100 g de mascarpone
  • 250 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1217.5 kJ / 291.2 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...