Tajine de légumes à la courge et aux fruits secs

Tajine de légumes à la courge et aux fruits secs

4.4 186 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de curcuma frais
    20 g
  • de gingembre frais
    20 g
  • d'huile d'olive
    35 g
  • d'eau
    700 g
  • de ras el-hanout
    2 c. à café
  • de carottes coupées en biseau (1 cm)
    250 g
  • de céleri-rave coupé en cubes (1-2 cm)
    250 g
  • de chair de courge butternut coupée en cubes (1-2 cm)
    600 g
  • de fenouil coupé en morceaux
    200 g
  • de pois chiches en conserve égouttés
    150 g
  • de graines de couscous fines
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de graines de cumin
    1 c. à café
  • de raisins secs
    100 g
  • de pignons de pin
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 540.5 kcal / 2339 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 13.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 472.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...