Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji
Składniki
-
200 g oleju z pestek winogron200 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
0.7 g
Kalorie
557.4 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 Min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 Min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 Std.
Guacamole
15 Min
Oliwa truflowa
10 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Karmelizowany por
20 Min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min