Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji
Składniki
-
200 g oleju z pestek winogron200 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
0.7 g
Kalorie
557.4 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Guacamole
15 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Tapenada
5 min
Warzywa w tempurze
1 godz.
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Sos holenderski
15 min