Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g oliwy z oliwek
lub 200 g oleju z pestek winogron - 6 ząbków czosnku
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 3 żółtka
- 1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8361 kJ / 1997 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 216 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos serowy Mornay
10 min
Sos holenderski
15min
Pikantne aïoli
15min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Sos maltański
10 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min.
Sos Mojo Amarillo
45min
Oliwa truflowa
10 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Sos berneński
15min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min