
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 Cały przepis
Składniki
-
oliwy z oliwek200 g
-
ząbków czosnku6
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
żółtka3
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
1997 kcal /
8361 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
216 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tapenada
5 min
Sos holenderski
15 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min
Malinowy winegret
72 godz.
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Pikantne aïoli
15 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Sos z sera cheddar
20 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min