Urządzenia i Akcesoria
Kremowe aïoli na żółtkach
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
15 porcji
Składniki
-
200 g oleju z pestek winogron200 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
0.7 g
Kalorie
557.4 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dymny sos whisky
20 min
Chutney z mango
40 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Sos Mojo Amarillo
45 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Pikantne aïoli
15 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Sos z czerwonego wina
40 min