Sos berneński

Sos berneński

4.6 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • estragonu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • żółtka
    4
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211.6 kcal / 885.3 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 1.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 261.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...