Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 gałązka estragonu, świeżego, tylko liście
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżka białego octu winnego
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 885.3 kJ / 211.6 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 261.6 mg
Alternatywne przepisy
Sos béarnaise
20min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos cytrynowy
20min
Sos maltański
10min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Sos serowy roquefort
20min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos holenderski – 250 ml
15min
Sos beszamelowy
15min
Sos holenderski
15min