Urządzenia i Akcesoria
Sos berneński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka białego octu winnego
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.6 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
885.3 kJ /
211.6 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Sos béarnaise
20 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Sos holenderski
15 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min