Sos berneński

Sos berneński

4.6 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211.6 kcal / 885.3 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 1.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 261.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...