
Urządzenia i Akcesoria
Sos berneński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka białego octu winnego
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211.6 kcal /
885.3 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
1.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
261.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 h 40 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 h 20 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 h 15 min
Sos béarnaise
20 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Sos waniliowy
10 min
Sos holenderski
15 min