![Mousse au roquefort, poire et gingembre Mousse au roquefort, poire et gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d44b993f7e07fe1bcffb6ad04753bc4a/Derivates/9bb5e44c1ec60293e4f7998ed49007d8ba319f3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 150 g de roquefort
- 10 g de gingembre frais, épluché
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
- 1 poire, type guyot ou conférence
- 15 g de beurre
- 5 - 6 gouttes jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1838 kJ / 442 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1 godz. 20 min
Pannacotta aux œufs de saumon
3klst
Cheesecake au saumon
4 godz.
Feuilletés à la poire et au gorgonzola
1h 15min
Minichoux au chèvre et au basilic
55 Min
Sucettes de chèvre à la mâche
1h 25min
Crumble au foie gras
1 godz. 10 min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Crème parmentière au saint-marcellin
45 Min
Tiramisu, avocat et œufs de saumon
1 Std. 30 Min
Bouchées chèvre-raisin
1 Std.
Verrines au tartare de saumon, moutarde douce et agrumes
40 Min