Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 150 g de ricotta
- 100 g de lait écrémé
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- beurre, pour les moules
- 125 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540 kJ / 128 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis au thon et aux oignons
1h
Flan pomme-cannelle
45 min
Le milhassou
2h
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5min
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1h
Gratin de clémentine
30 min
Mia aux abricots
1h
Gâteau léger au fromage blanc
4 Std.
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Mousse aux pommes
40 min