Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 coxas de pato c/ pele e c/ osso (900 g aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 ½ c. chá de sal
- 4 pés de estragão
- 6 nabos pequenos, cortados em pedaços (350 g aprox.)
- 12 rabanetes (200 g aprox.)
- ½ laranja (raspa e sumo)
- 10 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3263 kJ / 781 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensopado de polvo à algarvia
1 Std. 10 Min
Coelho à diplomata
50min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 Std. 25 Min
Douradas ao vapor
40min
Guisado de vitela coberto
3 Std. 30 Min
Dourada com legumes em papelote
40min
Robalo a vapor com molho de lima
35min
Polvo com creme de curgete
1 godz. 5 min
Caldo de peixe - TM5
25 Min
Crepes com queijo e molho de morango
1 Std.
Cavala à tanoeiro - TM5
55 min
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1 godz. 5 min