Wersje kompatybilne
Peito de pato e gnocchi com molho de laranja e gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 3 c. chá de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 40 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- 2 gemas de ovo
- 180 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 370 g leite
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 2 laranjas (raspa e sumo)
- 50 g queijo Gorgonzola esfarelado
Pato
- 6 peitos de pato c/ pele
- Sal q.b. p/ temperar
- 100 g vinagre balsâmico
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2264.8 kJ / 541.3 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1398.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brie com mel e orégãos
30 min
Salmão à florentina
45 Min
Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe
1 Std. 15 Min
Aperitivos de cebola caramelizada
50 menit
Quiche de espinafres com base de batata
Brak ocen
Peito de pato com molho de laranja
2 godz. 20 min
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45 Min
Vitela tonnata
50 menit
Húmus de tomate e feijão-branco
5 min
Ovos verdes
40 min
Risoto de laranja com pato
35 Min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15 min