Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b p/ untar
- 50 g queijo flamengo
- 300 g água
- ½ c. chá de sal
- 250 g espargos verdes cortados em pedaços
- 100 g tomate seco, em óleo escorrido
- 100 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de orégãos
- 4 ovos
- 100 g leite
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1290.7 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 356.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galete de tomate
45min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Empadinhas de tomate e manjericão
1 Std. 20 Min
Pudim de feijão com creme de abacate
1h
Folhado de abóbora e queijo azul
1 Std. 20 Min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1h 10min
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Hambúrgueres de curgete
45min
Quadrados de legumes e massa vermicelli
50min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1h 25min
Queques de curgete e parmesão
50min
Pastéis de milho
20min