Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão
- 250 g grão-de-bico cozido escorrido
- 400 g couve-flor, só os floretes
- 70 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- ½ c. chá de sal
- ½ malagueta
- 10 g manjericão, mais q.b. p/ envolver
- 10 g salsa
- 1 c. chá de aneto
- 1 c. chá de orégãos
- 2450 g água
- 50 g vinagre
- 6 ovos
- 20 g manteiga
- 100 g cebola
- 3 dentes de alho
- 80 g vinho branco seco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 350 g massa tipo argolinhas
- 80 g couve kale
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2327.4 kJ / 556.3 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 536.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa integral com legumes salteados
35 Min
Salteado de legumes com massa folhada
50 Min
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1 Std.
Massa com frango, cogumelos e feijão-verde
40 Min
Empadão de cogumelos e castanhas
1 godz. 35 min
Risoto com feijão e couves
40 Min
Paella primaveril
30 Min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40 Min
Massa da quinta
40 Min
Massa com cogumelos e bacon
50 Min
Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
50 Min
Bolonhesa sem carne
45 Min