Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 15 g salsa
- 200 g queijo flamengo
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 250 g massa tipo cristas
- 35 g azeite
- 200 g ervilhas descongeladas
- 150 g milho cozido escorrido
-
100
g tomate-cereja cortado em metades
lub 50 g tomate seco, em óleo cortado em metades - 4 ovos
- 100 g leite
- 20 g amido de milho
- 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2890.1 kJ / 690.7 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1678.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão vegetariano
1h 40min
Gratinado de batata e aipo
1sa 10 dk
Massa da quinta
40min
Empadão de batata e cogumelos
1 Std. 20 Min
Pudim de ervilhas com cenoura
1sa 25 dk
Massa cremosa com grão-de-bico e ovo escalfado
1h 15min
Massa de tomate seco e tempeh
30min
Massa com curgete e espargos verdes
45min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Massa com brócolos e queijo
50min
Assado de cenoura com amendoim
55min
Salada de massa e grão
25min