Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 15 g salsa
- 200 g queijo flamengo
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 250 g massa tipo cristas
- 35 g azeite
- 200 g ervilhas descongeladas
- 150 g milho cozido escorrido
-
100
g tomate-cereja cortado em metades
lub 50 g tomate seco, em óleo cortado em metades - 4 ovos
- 100 g leite
- 20 g amido de milho
- 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2890.1 kJ / 690.7 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1678.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Bacalhoada" de seitan
1 Std. 20 Min
Soja à Florentina
50 Min
Empadão de batata e cogumelos
1 Std. 20 Min
Empadão de seitan
2 Std.
Lasanha vegetariana
1 Std. 15 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Tofu à Lagareiro
13h
Gratinado de legumes
1 Std.
Penne com curgete e molho de feijão
35 Min
Lasanha de legumes
1 Std. 15 Min
Chili com soja
55min
Quiche de legumes com base de azeitona
55min