Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tomates (200 g unid. aprox.)
- 1 dente de alho
- 3 pés de hortelã fresca, só as folhas
- 40 g azeite
- 300 g curgete cortada em cubos (1-2 cm)
- 1 - 2 pitadas de sal
- 100 g atum em lata, em óleo, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps mexicanos
30 Min
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 Min
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Salada de batata e camarão com molho cocktail
40 Min
Tâmaras recheadas com mascarpone, laranja e romã
1j
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 Min
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1j
Salada de arroz e atum com molho de iogurte
30 Min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Salada 4 estações
15 Min
Salada de pescada com molho de manga
35 Min
Ovos com grão e espinafres
45 Min