Soupe froide de concombre au basilic

Soupe froide de concombre au basilic

4.7 217 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    ½
  • de basilic frais
    10 feuilles
  • de concombre épluché, égrainé et coupé en tronçons
    450 g
  • de yaourt nature
    125 g
  • de fromage à tartiner type Carré Frais
    30 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de pain de mie blanc ou une tartine de pain sans croute
    1 tranche
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156 kcal / 648 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...