Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 300 g onions, quartered
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 3 garlic cloves, crushed (see tip)
- 1 bay leaf
- 500 g tomatoes, halved
- 250 - 300 g water (enough to just cover ingredients)
- 5 g raisins
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g fish fillets, thick, skin on, cut in large pieces (5-6 cm)
- 400 - 500 g fresh mixed seafood, to taste
- 1 Tbsp fresh parsley leaves
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6873 kJ / 1640 kcal
- Białko
- 172 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 74 g
Alternatywne przepisy
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 Min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Seafood Rice
1 Std. 15 Min
Caldeirada (Fish Stew)
45 Min
Caribbean stew and Steamed rice cups
9h 15min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min
Fish Stew
45 Min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 Min
Creamed Cod
45 Min