Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)

Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa Nuoc cham
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco a pezzi e privato dei semi
  • 2 cucchiai di succo di lime
  • 120 g di acqua
  • 50 g di salsa di pesce
    50 g di salsa di soia
  • 50 g di aceto di riso
  • 40 g zucchero
Insalata
  • 50 g di arachidi tostate salate
  • 80 g di germogli di fagioli freschi
  • 80 - 100 g di foglie di cavolo cinese a listarelle sottili
  • 1 carota pelata e in bastoncini
  • ½ peperone rosso pulito e a fette
  • 3 ravanelli a fette sottili
  • 10 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 rametti di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 500 g di calamari interi piccoli puliti
  • 40 g di olio di arachidi
  • 1 scalogno a listarelle
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.6 g
Kalorie 1466 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 17.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...