Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Nuoc cham
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco a pezzi e privato dei semi
- 2 cucchiai di succo di lime
- 120 g di acqua
-
50
g di salsa di pesce
lub 50 g di salsa di soia - 50 g di aceto di riso
- 40 g di zucchero
Insalata
- 50 g di arachidi tostate salate
- 80 g di germogli di fagioli freschi
- 80 - 100 g di foglie di cavolo cinese, a listarelle sottili
- 1 carota, pelata e in bastoncini
- ½ peperone rosso, pulito e a fette
- 3 ravanelli a fette sottili
- 10 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di calamari interi piccoli, puliti
- 40 g di olio di arachidi
- 1 scalogno a listarelle
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1466 kJ / 349 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di sogliola e gamberi
50min
Zuppa di baccalà
1u.
Salmone con miso e salsa gochujiang piccante
7 Std. 30 Min
Calamari in umido
55min
Caesar salad di tonno
35min
Zuppa di crostacei e seppie
1u.
Guazzetto di fasolari e fave
1h 50min
Frullato detox
10min
Insalata di polpo con dressing al lime
1u.
Riso pilaf boliviano
55min
Pollo Piri Piri con insalata veloce
7h 20min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25min