Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate a tocchetti
- 700 g di acqua
- 200 g di cipolle in quarti
- 300 g di olio di oliva
- 8 uova dimensione media (o 6 grandi)
- 15 g di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio, tritato
- 100 - 120 g di pancetta a fette
- 150 g di mozzarella tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla saporita
45min
Frittelle di patate aromatiche
45min
Tortilla di patate al vapore
45min
Baguette ripiene
5h
Frittatine muffin al forno
1 Std.
Tortino di pollo
30min
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Quiche di spinaci e speck
2h
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 Std. 20 Min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1 Std. 20 Min
Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate
1 Std. 10 Min
Rösti di patate
1 Std.