Cous cous marocchino

4.4 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 rametti di coriandolo fresco le foglioline
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline
  • 120 g di cipolle a pezzi
  • 600 g di polpa di agnello a pezzi (4 cm) (vedere consigli)
  • 10 g di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di cous cous a grana media
  • 800 g di acqua
  • 150 g di carote pelate e a pezzi (3 cm)
  • 80 g di rapa bianca pelata
  • 200 g di zucchine a pezzi (3 cm)
  • 2 - 3 g di cannella in polvere
  • 2 - 3 g di zenzero in polvere
  • 100 g di uva passa rinvenuta in acqua tiepida e strizzata
  • 260 g di ceci in scatola scolati e sciacquati
  • 1 pizzico di zafferano in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 5.6 mg
Białko 54.5 g
Kalorie 4557.6 kJ / 1089.3 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 108.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...