Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 8 tiras de beringela cortadas longitudinalmente, 20 g cada, com 3-5 mm de espessura aprox.
- 2 - 4 pitadas de sal
- 1 dente de alho
- 25 g azeite
- 250 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 4 fatias de presunto cortadas ao meio (100 g unid. aprox.)
- 120 g queijo mozarela cortado em fatias (0,5 cm)
- 3 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 622 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de espinafres
1h
Cuscuz com frango, tomate seco e azeitonas
50 min
Bolinhas de batata e queijo mozarela com azeite de ervas
1 godz. 20 min
Fritata de grelos
45 min
Tarte grega
40 min
Tagine de frango com laranjas caramelizadas
35 min
Beringela recheada com atum
1h
Canelones de beringela
1h 5min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 min
Feijão-verde guisado com ovos escalfados
1h 15min
Cogumelos recheados com frango, mozarela e tomate
2h
Couve-flor gratinada
50 min