Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 150 g lentilhas castanhas
- 40 g avelã tostada
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 c. chá de sal
- 1 dente de alho
- 120 g pimento vermelho
- 35 g azeite
- 100 g cebola cortada em rodelas finas
- 2 c. chá de pimentão doce
Molho
- 250 g tofu
- 20 g azeite
- 10 g vinagre de sidra
- 50 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 c. chá de açúcar de coco
- 15 g molho de soja
- 1 pitada de sal
Tacos
- 10 folhas de alface
- 10 g coentros, só as folhas
- Rebentos de ervilha, q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 681.8 kJ / 162.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 340.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
25 min
Canelones de beringela
1h 5min
Rolo de seitan recheado com arroz de champanhe
1h 45 min
Hambúrgueres de spirulina vegan
40 min
Strogonoff de legumes
30 min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1h 30 min
Batatas recheadas com soja, espinafres e pinhões
1h 20min
Tacos vegetarianos
25 min
Tofu mexido
25 min
Strogonoff de cogumelos
30 min
Tofu à Lagareiro
13h
"Bacalhoada" de seitan
1h 20min